недеља, 19. фебруар 2012.

Razliciti po svku cenu


Da li ste zapazili na ulici momke I cure ( mada niste bas mogli da ih razlikujete) obucene u crno, kosa  kratka sa par duzih pramenove, obicno u starkama ( ali firmiranim) I naravno nokti ofarbani u crno? Primetili ste..,. To je nov modni trend, biti EMO.

Grozim se kad vidim tako nesto, ne jer mi smetaju njihovi samoubilacki pogledi na zivot, vec zato sto znam da ih nemaju.

Biti emo znaci biti preemotivan, nezadovoljan sobom, nezadovoljan svetom, brzo planuti, plakati, smejati se…
Biti emo znaci ne brinuti sta drugi ljudi misle o tebi. Ema boli cose da li se nekom svidja njegov  zivot.

A ono sto ja vidim su deca koja ne znaju sta ce sa sobom pa se malo igraju na foru : biti drugaciji. Misle da je dovoljno da nalakiraju nokte,  puste muziku i naravno, igraju se ziletom. Misle da su emo.
Pogledajte ih. Obicno sede na nekom plocniku, pokazuju srednji prst, mozda cak I dva… Ali pogledajte ih malo bolje. Videce te najnovije starke, najnoviju majcu, bas onu firmirani majcu koja je I vama zapala za oko… Samo sto tako upakovano se ne primecuje. A pogledajte im slike. Par njih sa ziletom ili nozem u ruci a ostale? Ljubljenje sa deckom ili curom, kako se sminka, kako pozira u kupacem.. kako… nista drugacije od ostalih…

Umesto da zele kraj svom zivotu, treba da zele kraj takvom razmiljanju. Biti drugaciji takodje moze znaciti i biti bolji, znati vise, zeleti jace. Mozda je sve to posledica neznanja, nesigurnosti. Mozda im treba neko ko ce im reci da postoji jos milion stvari koje mogu da urade i da se osecaju i bolje i jace, da im predoci kako je malo mnogo, kako nesto zaista i moze . Mnogi od njh nisu ni svesni koje su njihove mogucnosti. 

Zato i zapadaju u razlicit pozeraj, jer bunt koji prirodno poseduju nije iskuriscen i usmeren(zapamtite ovo ukoliko zelite da bidete diktatori, mladi su pogodni).Нема коментара:

Постави коментар